Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Har du ingen humor?" by Katarina Wennstam # Book PDF Kindle ePub Free

Har du ingen humor?

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Har du ingen humor?
  • Author : Katarina Wennstam
  • Release Date : January 04, 2018
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1985 KB

Description

Har du ingen humor? En klassiker. NÀr nÄgon sÀger eller gör nÄgot som Àr krÀnkande, taskigt, fördomsfullt Àr det vilket som kan lÄta som en sjÀlvklarhet viktigt att sÀga ifrÄn. Tystnaden blir annars ett indirekt godkÀnnande av det hen sÀger eller gör. Men efter protesten kommer oftast detta meh ... vadÄ, har du ingen humor eller? Det finns förstÄs mÀngder av saker som Àr vÀrre Àn att vara humorbefriad, till exempel ovan nÀmnda, att vara taskig eller fördomsfull. Det Àr vÀrre att vara en tölp Àn att inte riva ner nÄgra enkla skratt.
Har du ingen humor? Àr en bok du kan ha med dig i vÀskan eller fickan, en bok du kan lÀsa i pÄ bussen, pÄ tÄget, pÄ tunnelbanan, högt i klassrummet eller pÄ slÀktmiddagen. Den visar pÄ ett enkelt och lÀttfattligt sÀtt hur feminism och mÀnskliga rÀttigheter hÀnger ihop med sunt förnuft. Det finns massor att diskutera i boken och den innehÄller mÄnga ögonöppnare.
Boken Àr indelad i fyra avdelningar: Ord som skaver, SÄdant man bara sÀger, Min feministiska kamp och VÄldtÀkt pÄ film. Författaren vÀnder och vrider pÄ ord som pojkstreck, stulen flickvÀn, ballar av stÄl, pÄ uttryck som Stora grabbar grÄter inte, Har du ingen humor?, Sverige Àr vÀrldens mest jÀmstÀllda land. Wennstam tar upp de feministiska strider som, enligt henne, Àr vÀrda att ta, till exempel Min kropp, mitt val, Flickan och skulden, Lust, VÄld i nÀra relationer.
Katarina Wennstam har i över tjugo Är varit oerhört engagerad i frÄgor som rör tjejer och kvinnor, hon har stÄtt upp för kvinnliga brottsoffer och belyst kvinnors utsatthet. Först som kriminalreporter, och sedan 2007 som förelÀsare och författare till bÄde romaner och fackböcker.


PDF Ebook Download "Har du ingen humor?" Online ePub Kindle